The world is a book and those who do not travel read only one page. - St. Augustine

05/03/2013

Ensimmäinen opetustunti takana

Tänään opetin ensimmäisen tuntini Englannissa. Hiukan jännitti viime yönä enkä millään saanut nukuttua.

Aamu ei lähtenyt käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kun pääsin rautatieasemalle, oli sen edessä useampi paloauto ja asema suljettu. Onneksi aseman työntekijät neuvoivat, miten pääsin bussilla toiselle asemalle. Pääsin sinne vaivattomasti, mutta tottakai minuutin myöhässä! Onneksi seuraava juna tuli vartin sisällä enkä oikeastaan edes myöhästynyt töistä.

Tunti meni ihan mukavasti pieniä vastoinkäymisiä lukuun ottamatta. ATK-luokan varausta ei ollutkaan hyväksytty ja jouduimme tavalliseen luokkaan. Tämä tarkoitti, että minun piti tehdä pikainen b-suunnitelma sillä opiskelijoilla ei ollutkaan koneita. Kaiken lisäksi opettajan kone toimi todella huonosti, ja osa esitelmästä jumitti. Onneksi sain korjattua tilanteen nopeasti, mutta tunnin sisältö hiukan kärsi kuitenkin.

Opiskelijoilta sain positiivista palautetta tunnista ja ohjaava opettajanikin antoi minulle hyvää palautetta sekä arvokkaita vinkkejä. Toivottavasti seuraava tuntini on vielä parempi.

Viime yönä valmistelin tunteja aina yökahteen asti. Tänään kuulin, että materiaali ei käy, koska tulevassa tentissä kysymykset esitetään hiukan eritavalla. Uskomatonta, kuinka kaikki opetus tähtää vain tentissä pärjäämiseen. No, teen materiaalin uudestaan!

No comments:

Post a Comment