The world is a book and those who do not travel read only one page. - St. Augustine

08/03/2013

Viimeiset tunnit menossa

Nyt on kaikki opetustunnit pidetty. Enaa yksi tapaaminen, ja sitten junalla kohti anoppilaa. Illalla lahdemme mieheni kanssa jokirantakavelylle - kahdestaan.

Opetustunnit menivat ihan kivasti. Parannetavaa loytyy viela, mutta tarkeimmat asiat ovat kunnossa. Ja mika parasta, sain opiskelijoilta todella hyvaa palautetta. Eritoten sain palautetta sympaattisuudesta. Ja olipa joku kirjoittanut "lovely lady". Silti onnistuin pitamaan luokkahuoneessa opiskelurauhan. (Tosin tanaan "ylaasteelaiset" testasivat minua aika paljon.) Sain vaihtelevaa palautetta opetusmetodeista, mutta jokainen opiskelija tuntui kuitenkin pitavan jostain kayttamastani metodista. Osa olisi halunnut suoranaista koevastaustekniikan opettamista, ja osa olisi halunnut viela tarkempia selityksia. Opiskelijat nayttivat silti oppivan tunneillani. Mutta paaasiasa palaute oli hyvaa, A levelin opiskelijoilta oikeastaan pelkastaan hyvaa.

Loppuaikani meni pienten yllatysten parissa. Ensinnakin tutorini ei ollut paikalla kahteen paivaan, minka vuoksi osa tunneistani olikin peruttu. Onneksi paasin kuitenkin seuraamaan muiden opettajien tunteja, ja opin taas huimasti lisaa. Tanaan jannitin rautatieasemalla toihinpaasya. Juna toisensa jalkeen oli peruttu. Mitaan  muuta vaihtoehtoa (taksia lukuun ottamatta) ei ollut, joten kauhu alkoi hiipia pintaan. Ehdinko pitamaan tuntia? Onneksi ehdin: 30 min etuajassa ;) Koululla sitten menin aikatauluni mukaiseen luokkaan, mika osoittautuikin vaaraksi. Ei muuta kuin opiskelijoita etsimaan, ja viimeinen opetustuntini alkoikin sitten myohassa.

Taman viikon parasta antia oli kuitenkin ekonomian tunnin seuranta, missa opiskelijat oppivat kaavaa laulun ja tanssin avulla. Huippua!!!

Kaiken kaikkiaan visiittini oli todella onnistunut. Kaksi viikkoa meni todella nopeasti. Tuntuu, etta kotia pitaa lahtea juuri, kun olen paasemassa sisaan tahan systeemiin. Mutta ehka tulen kaymaan taalla uudestaan joku paiva. Ja ehka saamme vierailijoilta Suomeen.

Ihana menna kotia pian!

No comments:

Post a Comment